Autóbérlés

Mivel Ciprusra kizárólag repülővel lehet eljutni (kalandos és nem ajánlott lehetőségektől eltekintve), a szigeten végtelenül fontos az autóbérlés.

Természetes, hogy erre egy egész iparág épült rá, és az autóbérlés nagyon erős piaci részesedéssel van jelen Cipruson. Számtalan cég kínál autókat az ország minden nagyobb városában, különösen a repülőtérrel rendelkező központokban – de kisebb helyeken is.

Ha kiválasztotta az Önnek tetsző autótípust, felszereltséget, színt, márkát, akkor a többit bízza ránk: lefoglaljuk a kiválasztott járművet a kívánt időtartamra. Kérjük, hogy az autóbérlési megbízást lehetőleg a foglalással együtt kérje, mivel elképzelhető, hogy turistaszezonban az utolsó pillanatban már nem jut autóhoz – vagy legalábbis nem tud olyan autóba ülni, amilyenbe szeretne. Ez különösen problémás lehet, ha például nagycsaládosként érkezik Ciprusra nyaralni, de nem talál ötszemélyesnél nagyobb autót. Ugyanígy probléma lehet, ha a megmaradt autóknak kicsi a csomagtere, nem megfelelő a felszereltségük és így tovább. Az autóbérlés szinte elkerülhetetlen, ha Ön a nyaralása alatt hosszabb kirándulásokat szeretne tenni a tengerpartról vagy éppen a hegyekből, hogy a szállásától távolabb levő területeket is megismerje.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy Ciprus már rég nem a tenger és a síelés országa, hanem az épített és a természeti örökség is lenyűgöző élményekkel gazdagítja a páratlan szépségű ország vendégeit. Ciprus turistamágnese a tengerpart, de kikapcsolódni sem csak a meleg és kristálytiszta tengerben lehet. Ha meg szeretné ismerni a szárazföldi Ciprust, legjobb, ha autóval vág neki a túráknak. A vonatközlekedés és a buszok nem alkalmazkodnak az Ön igényeihez, így bármennyire is jó a közösségi közlekedés, egy bérelt autó kényelmével és értékével egyetlen busz vagy vonat sem versenyezhet.

Ciprus legnagyobb városaiban minden utcasarkon van egy autókölcsönző. A mi feladatunk, hogy megkeressük Önnek a legjobb és legmegbízhatóbb autókölcsönzőt, és kiválasszunk egy olyan autót, amely megfelel az igényeinek. Ha tudja a márkát és típust, részint könnyebb a dolgunk (ha van olyan autó), részint nehezebb (ha elfogytak az autók, vagy egyetlen kölcsönzőnél sincs pontosan az a típus). Mindazonáltal mi is tisztában vagyunk vele, hogy Cipruson lehetetlenség könnyen és kényelmesen mozogni autó nélkül, ezért mindent megteszünk, hogy a leglehetetlenebb helyzetben is autót kerítsünk Önnek, és ne maradjon jármű nélkül, ha el szeretne jutni a 9000 éves történelemmel rendelkező szigetnek bármelyik zugába.