All inclusive

All inclusive, vagyis mindent magába foglaló. Régen még a kabaréban is téma volt, és sokat gúnyolódtak azokon a (magyar) turistákon, akik hirtelen meggazdagodva nem tudtak mit kezdeni magukkal, és befizettek egy all inclusive útra Egyiptomba, ahol aztán egy héten keresztül részegen zabáltak a hotelben, de azt nem tudták volna megmondani, hogy melyik városban szálltak meg, a hotel nevéről már nem is beszélve. Ez a kor lejárt.

A gazdagság ma sem jelent arisztokrata viselkedést, de azért a vadkeleti idők vadsága sokat enyhült. Ráadásul az all inclusive ellátás sem azt jelenti, mint húsz éve: korlátlan étel- és italfogyasztás. Hanem? – tehetjük fel a kérdést.

Nos: szauna, sportolás, búvárkodás, fitneszedzés, gyerekprogramok, show-műsorok, és minden, amit csak el lehet képzelni. Utóbbi szó szerint értendő, hiszen egy all inclusive foglalás azt jelenti, hogy minden program ingyenes, amit a szálloda vagy apartman tulajdonosa/rendezvényszervezője/marketingese ki tud találni. Igen, ebben benne a korlátlan fogyasztás ugyanúgy, mint a polipvadászat.

Világos, hogy all inclusive foglalást annak érdemes kérnie, aki nem csupán könnyed kikapcsolódásra, hanem vagy akciódús nyaralásra vágyik, vagy a gyermekeivel utazik nyaralni, és szeretne néha eltűnni a kicsik akciórádiuszából. Mindkét esetben kiváló lehetőség az all inclusive szolgáltatás. Ha a felnőtteknek szerveznek programokat, garantált az élménydús, eseménydús nyaralás, míg ha a gyerekeknek szóló események is helyet kapnak a programok között, akkor számukra garantált az őrületes élmény, szüleiknek pedig a nyugodt pihenő.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az all inclusive szolgáltatás számtalan dolgot jelenthet. Nincs egy zsinórmérték, mint a szállodák csillagozásánál. Míg a kategorizálásnál pontosan lehet tudni, hogy egy kétcsillagos szálloda mivel több, mint egy egycsillagos, addig az all inclusive ellátás mibenléte szállodánként változik. Nagyon fontos, hogy időben jelezze nekünk, ha ciprusi nyaralásán igénybe kívánja venni ezt a szolgáltatást, mert ebben az esetben a kinézett hotelek “all inclusive” kínálatát is be tudjuk mutatni Önnek. A végső választás sokkal könnyebb lehet, ha például tudja, hogy a larnakai hotelek milyen all inclusive szolgáltatásokat kínálnak. Ha Ön megmondja, hogy mikor, melyik városba szeretne menni, és milyen szállodában kíván lakni (3-4-5 csillagos, esetleg apartman), mi összeszedjük a lehetőségeket, és tájékoztatjuk arról is, hogy hol, mit foglal magába az all inclusive ellátás.

Végül csak azt tudjuk ismételni, amit már a last minute utak kapcsán is hangsúlyoztunk: válasszon úti célt mielőbb, írja meg nekünk igényeit, és utána könnyebben választhat az Ön elé tett ajánlatok közül.