Ciprus télen

Télen is válassza Ciprust

Cipruson a tél novembertől márciusig tart. Azonban az igazi tél decemberre és januárra tehető. Ám a hőmérséklet ilyenkor sem megy 0 fok alá.

A síkságon az átlagos hőmérséklet 10 fok, a hegyekben pedig 3-5 fok körül mozog.  A novembert, februárt és márciust kifejezetten enyhe időjárás jellemzi. Ilyenkor eshet eső, de lehet szikrázó napsütés is. Azonban, aki erre az időszakra tervezi a kiruccanást Ciprusra, vigyen magával téli ruhát, mivel az esték a kiszámíthatatlan időjárás miatt lehetnek hidegek, és nehogy rossz emlékekkel térjen haza hőn áhított nyaralásáról a hirtelen változó időjárás miatt.

Útikönyveket böngészve választhat, hogy tengerparton, hegyekben vagy nyugodt, csöndes kisebb faluban szeretné eltölteni szabadságát. Ha ezt már  eldöntötte, akkor  azt a várost vagy falut kell megkeresnie, ahol és amilyen szállást szeretne igénybe venni. Szálláshelyként választhat 3, 4 és 5 csillagos szállodák ás apartmanok között.  Ebben is a segítségére tudunk lenni. Megkeressük Önnek a legkedvezőbb opciót. Mindemellett segítünk a repülőjegy megvásárlásában, autóbérlésben, és bármiben az üdüléssel kapcsolatban. Kint élő kollégáink nagy segítségünkre vannak a nyaralásszervezésben. Segítenek megtalálni azokat a helyeket a szigeten, amelyeket egy ide látogatónak semmiképpen sem szabad kihagyni. Legyen az egyiptomi  vagy török műemlék, ortodox templom, kulturális örökség vagy kolostor.

Ciprusra télen is érdemes ellátogatni a kellemes időjárás miatt. Mikor nálunk mínuszok  repkednek, ott akkor is 20 fok körüli a hőmérséklet – persze nem a hegyekben -, ami a kiránduláshoz ideális. Kirándulhatunk Larnakába, ahol a sziget repülőtere található, ezért nem a legcsendesebb városok közé tartozik. Látnivalóban azonban nincs hiány. Itt található a Régészeti Múzeum, a Pierides Múzeum, a Stavrovouni kolostor, amit csak férfiak látogathatnak. Úti cél lehet még Limassol, amely egy csendesebb hely Larnakánál. Itt van még Paphos, Nicosia, és sorolhatnánk tovább. Mindezek nevezetességeiről ottani kollégáink kimerítő tájékoztatást tudnak adni. Továbbá nem elhanyagolható szempont, hogy télen minden lényegesen olcsóbb.

Amennyiben a leírtak felkeltették érdeklődését a sziget iránt, kérje segítségünket téli utazásának megszervezésében!