Ciprusi Borfesztivál

Limassol a második legnagyobb város

Limassol az Akrotiri öbölben fekszik. Délen közel 10 km hosszan a Földközi-tenger, északon pedig a Troodos-hegység határolja. Tengerparti fekvése miatt a nyár forró, a tél enyhe.

Bár közvetlen a tenger mellett a nyár kicsit hűvösebb, a tél melegebb, mint a szárazföld belsejében. Legmelegebb július és augusztus, amikor 33 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, télen is ritkán mutat a hőmérő 18 foknál kevesebbet nappal. A tengertől távolodva nyáron melegebb, télen hidegebb az idő. Csapadék általában csak télen esik.

A városnak elhelyezkedése miatt fontos szerepe van a turizmusban, az iparban és a kereskedelemben. A turisták számára szinte egész évben van valamilyen érdekes, szórakoztató esemény Limassolban. Vízkeresztkor körmenet vonul végig az utcákon a kikötőig, ahol a püspök által a tengerbe vetett keresztet próbálják a fiatalok visszahozni. Márciusban a karneválok sorozata veszi kezdetét, amelyeken versenyek, álarcba öltözött emberek szórakoztatják a nagyérdeműt. Nyáron színházi előadások között válogathatnak a turisták. Ezen alkalmakkor a kruioni színházban előadott klasszikus görög tragédiák tekinthetők meg. Ősszel a nevezetes Ciprusi Borfesztivált rendezik Limassolban, amelyen 2 hétig ingyen kóstolhatják a környéken termelt, és a városban feldolgozott szőlőből készült borokat. Itt akkor mindjárt meg is említenénk, hogy jelentős a gyümölcs- és szőlőtermesztés, valamint ezek feldolgozása kisvállalkozásban és nagyvállalati szinten is. Limassol a sziget legnagyobb és legfontosabb kikötővárosa, amióta Famagusta török megszállás alatt van.

A városban kettő kikötő fogadja a hajókat. Az öreg kikötő a kisebb hajók, az új pedig a nagyobb hajók kikötésére alkalmas. Azonban így is kapacitásproblémával küzdenek, mivel Európának fontos tengeri kapuja a sziget. A Közel-Keletre, Ázsiába és Afrikába tartó hajók fontos kereskedelmi találkozási helye. Ezt a problémát a sziget újraegyesítése vagy a kikötő bővítése oldaná meg. A sziget és a nagyvárosok fejlődésének következtében kialakuló munkaerőhiányt az ázsiai és a kelet-európai vendégmunkásokkal igyekeznek áthidalni. Limassolt ne hagyja el, amíg el nem látogatott a vadasparkba. Csodálatos élményekkel lesz gazdagabb, ha megnézi a természetes anyagokból (kő, üveg, fa) készült helyet, ahol az állatokat olyan környezetben tekintheti meg, amilyen az eredeti lakóhelyük.

Nagy figyelmet fordítanak a kihalással fenyegetett állatok védelmére. Ebben a kis állatkertben minden kontinensről találhatók állatok, madarak, hüllők. Séta közben megpihenhetnek a Flamingo nevű kávézóban, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre, a gyerekek számára játszóteret, gyerekmedencét és állatsimogatót alakítottak ki, ami felejthetetlen élmény lesz számukra. Limassol történelmi nevezetességeit a belvárosban találják. A középkori vár, ahol állítólag Oroszlánszívű Richárd feleségül vette Berengáriát, és ha már itt járunk, nézzük meg a várban berendezett középkori múzeumot. Az óvárosban sok, a múltra emlékeztető régiséget láthatunk. A régészeti múzeumban Limassol minden korszakából találhatók régészeti leletek, közülük legnevezetesebbek az Amathusból és Kourionból megmaradtak.

Limassol megér egy hetet a látnivalóival és a szállodákkal beépített csodálatos tengerpartjával. Térjen be hozzánk, és mi a repülőjegy vásárlástól a hazatérésig mindent megszervezünk Ön helyett. Önnek csak az időpontot kell kiválasztania, és az elképzeléseit közölni velünk.