Gyerekekkel Cipruson

Gyerekekkel Cipruson

Ha családi nyaralást terveznek Ciprusra, előtte mindenképpen érdemes tájékozódni arról, hogy milyen okmányok szükségesek, illetve milyen egyéb feltételei vannak a kiutazásnak. Néhány általunk fontosnak tartott előírásról szeretnénk először tájékoztatni Önt, aztán mindenféle jót, kellemeset ajánlani, minél nagyobb kedvet csinálni, ahhoz, hogy miért Ciprust válassza úti céljául.

Úgy gondoljuk, hogy az egyértelmű, hogy a felnőttek érvényes útlevéllel, vagy plasztik személyi igazolvány + lakcímkártyával, vízum nélkül utazhatnak, és három hónapig, pontosabban 90 napig ott tartózkodhatnak minden külön engedély és bejelentés nélkül. A gyerekeknek, ha nincs még személyi igazolványuk, útlevél szükséges. Amennyiben csak egyik szülővel, vagy bármely más felnőttel utazik a gyermek, akkor a másik szülőnek, utóbbi esetben mindkét szülőnek írásban kell nyilatkozni, hogy engedélyezik az utazást, és két tanúval is alá kell íratni a nyilatkozatot. Előírás még, hogy magyar és angol nyelven is meg kell, hogy legyen a nyilatkozat. Mivel családi nyaralásról van szó, még nagyobb figyelmet fordítsunk az ital fogyasztására. A csapvíz a szállodákban iható, de azért itt is, egyéb helyeken pedig feltétlen ajánlott a palackozott ásványvíz fogyasztása. Az erős napsugárzás miatt a legmagasabb faktor számú napozószereket vigyék magukkal. Ezek után jöjjön a beígért kedvcsináló, amelyben néhány olyan helyről szeretnénk beszélni (írni), amelyeket valami miatt inkább ajánlunk gyerekekkel utazóknak (Larnaca, Limassol, Ayia Napa).

Larnaca homokos tengerpartján épült a Palm Beach Hotel. Két fürdés között számtalan szórakozási lehetőség közül választhatnak felnőttek és gyerekek, például: teniszpálya, szauna fitneszterem, ping-pong asztal, kölyökklub, gyerekjátszótér. A szobák felszereltsége is említésre méltó: tv, minibár, légkondi, telefon, hajszárító, rádió, széf. A következő szálloda Limassolban található, nevezetesen a St. Raphael Resort. Ez egy öt csillagos szálloda, az all inclusive ellátása mindent felül múló, úgy az ételek, mint a kiszolgálás szempontjából. Az étteremben van babaszék, ülésmagasító, gyerekmenü és bébiételt is lehet melegíteni.

A szobákban tv, telefon, légkondi, internet, széf, kávéfőző van, és ami a gyerekek szempontjából a legfontosabb, a Playstation játékok is hozzátartoznak a felszereltséghez. A szolgáltatásokra sem lehet panasz. Felnőtt és gyermek az alábbiak közül választhat: darts, bowling, szauna, fitneszterem, strandröplabda, masszázs, pezsgőfürdő, búvár- és vízisportközpont, gyerek foglalkozások, gyerekmedence, csúszda, játszótér. A szállodának saját kikötője van saját hajókkal, amelyet lehet bérelni. Ezeken kívül tudunk ajánlani olyan szállodákat, amelyek gyerekprogramokat szerveznek a közeli vidámparkba, állatkertbe, gokart pályára, babamúzeumba.

Ha Ön kiválasztja, hogy hova szeretne utazni, mennyi időre, hányad magával, mi megpróbáljuk az eddigi tapasztalatainkat felhasználva, kint élő kollégáink véleményét kikérve, és a családi nyaraláson részt vettek visszajelzéseit figyelembe véve megkeresni az igényeinek maximálisan megfelelő szállodákat.