Sport Cipruson

A sportról sem kell lemondania annak, aki Ciprusra utazik

Lehetőség van vízi sportok, téli és extrém sportok űzésére, elsajátítására, valamint különböző túrák megtételére, többek között gyalogtúra és kerékpártúra.

A vízi sportot kedvelők leginkább a sí és a szörfözés tudományának elsajátítását próbálhatják ki. Ehhez a Földközi-tenger kiváló helyszín Cipruson. Aki a téli sportnak szeretne hódolni, annak ajánljuk a Tróodosz-hegységet. Itt kezdők és profik számára is van lehetőség síelésre. A sípályák 1700-1900 méter magasban lelhetők fel. A legmagasabb csúcsa az Olümposz hegy, amely 1951 méter magas. A pályák hossza összesen 4 km, és 4 lift segít a feljutásban. A felvonókat mitológiai alakokról nevezték el (Hermész és Héra, valamint Zeusz és Aphrodité). A sípályák mellett menedékházakban múlathatják az időt az ide betérők kávé vagy forró tea mellett. Itt működik a Ciprus Síklub. A klub rendezvényei közül a nemzetközi síverseny a legfontosabb esemény. A síklub a kezdő síelőket ellátja tanácsokkal, sőt felszerelést is biztosít számukra. A síszezon december közepe és március közepe között van a csúcsponton. Az extrém sportot kedvelőknek májustól októberig van lehetőségük kipróbálni az alábbi sportágakat: rafting, bungee jumping, pure bungee. Természetesen ezeket a szabályok szigorú betartása mellett lehet csak kipróbálni.

A túrákat csak tapasztalt vezetők segítségével tehetik meg. Erre legalkalmasabb a Pafosz környéki erdő, ahol kerékpár túrán vehetnek részt, a 650 méter magas szikla szintén Pafosz közelében, aminek megmászása nem könnyű feladat elé állítja a túrázót. Gyalogtúrára az Olümposz és a Kaledónia vízesés ajánlott. Ennek csak úgy érdemes nekivágni, ha egy egész napot rááldozunk. A kajakozás kedvelőinek szemet gyönyörködtető látványban lehet része, ha a Pafoszhoz közeli csendes vizekre száll kajakjával. Útközben tengeri barlangokat, sziklahidakat és érintetlen természeti tájakat csodálhatnak meg.

Hamarosan újabb hasznos információkkal jelentkezünk. Addig is böngésszék honlapunkat, írják meg, hogy miről szeretnének többet megtudni.